Amerikkalaiset kanelikierrepullat

1298

750 ml

Love Organic Dry

Italia

-%

1298

750 ml

Love Organic Dry

Italia

-%

Ainekset

100 g voita

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

1 kananmuna

7,5 dl vehnäjauhoja

 

1 kananmuna voiteluun

 

TÄYTE

100 g voita

kanelia

1 dl sokeria

 

VANILJAKUORRUTE

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

0,5 dl maitoa

2 rkl voita

2 rkl maustamatonta tuorejuustoa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Spinnyt eli amerikkalaiset kanelikierrepullat leivotaan vuokaan. Tämän lisäksi kanelipullat kuorrutetaan lopuksi vielä ihastuttavalla vaniljaisella tuorejuustolla!

 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maidon joukkoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon.

 

2. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri ja suola. Lisää joukkoon myös kananmuna kokoajan samalla sekoittaen.

 

3. Lisää joukkoon jauhoja n. puoli desiä kerrallaan. Kun puolet jauhoista on lisätty, sekoita loput jauhot 1 dl kerrallaan käsin alustaen.

 

4. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja lisää se taikinan joukkoon. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja on kimmoisaa.

 

5. Laita taikina kohoamaan noin tunnin ajaksi, tai kunnes taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.

 

6. Voitele uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan 185 asteeseen. Kauli taikina ohueksi isoksi levyksi jauhotetulla alustalla ja levitä päälle voi, kaneli ja sokeri.

 

7. Rullaa taikinalevy ja leikkaa se paloiksi. Taikinasta saa noin 8-10 pullaa. Asettele pullat uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin.

 

8. Kohota pullia vielä 30 minuuttia, jonka jälkeen voitele pullat kananmunalla. Paista pullia uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

 

Kuorrute:

1. Vispaa maito, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi.

 

2. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja lisää se seokseen. Lisää lopuksi sekaan vielä tuorejuusto.

 

3. Kaada kuorrute hieman jäähtyneiden pullien päälle.

 

 

Valmistusaika: 2h

Annosmäärä: 8-10 pullaa