Kokonaisena paahdettu kukkakaali ja tahinikastike

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

Ainekset

1 iso kukkakaali

 

Marinadi:

3 rkl oliiviöljyä

2 tl juustokuminaa (jeeraa)

1/2 tl suolaa

1tl sitruunankuorta raastettuna

ripaus mustapippuria

 

Kastike:

2 dl Oatly iMat Fraichea

1/4 dl vettä

1 rkl tahinia

1/2 rkl sitruunanmehua

ripaus suolaa

1/2 tl sitruunankuorta

1/2 dl tuoretta minttua hienonnettuna

___________

2 rkl  paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä kuorittuna

1/4 dl granaattiomenan siemeniä

tuoretta minttua

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä näyttävä kukkakaaliruoka saa makunsa Tahini-kastikkeesta.

 

1. Poista kukkakaalin vihreät lehdet ja leikkaa kanta tasaiseksi. Nosta uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.

 

2. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja hiero marinadi tasaisesti kukkakaalin pintaan.

 

3. Paista kukkakaalta 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran. Valele kukkakaalia valuneella marinadilla muutaman kerran paistamisen aikana. Kokeile kypsyyttä haarukalla, kukkakaali saa jäädä hieman napakaksi.

 

4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Rouhi pistaasit pienemmiksi. Valuta osa kastikkeesta kukkakaalin pinnalle ja tarjoa loput kastikkeesta erikseen kulhossa.

 

Koristele lopuksi pienemmiksi rouhituilla pistaaseilla, mintunlehdillä ja granaattiomenan siemenillä.

 

Valmistusaika: 1 h 15 min

Annosmäärä: 4