Kokonainen täytetty siika, hollandaisekastikkeella ja parsalla

1399

750 ml

Ruppertsberger Gold Imperial Off-Dry Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

1399

750 ml

Ruppertsberger Gold Imperial Off-Dry Riesling

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

Ainekset

2 (à n. 600 g) siikaa

1 tl suolaa

ripaus mustapippuria

1 luomu sitruuna

½ ruukku tilliä

½ ruukku lehtipersiljaa

 

Hollandaisekastiketta kirjolohenmädillä:

150 g voita

3 kananmunan keltuaista

2rkl vettä

1rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

mustapippuria

50 g kirjolohenmätiä

 

Vihreää parsaa:

n 500 g vihreää parsaa

vettä

suolaa ja ripaus sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Huuhtele kala ja kuivaa pinta kuivaksi talouspaperilla.

 

2. Ripottele kalan sisään ja pinnalle suolaa ja pippuria. Viipaloi sitruuna. Leikkaa kalojen pintaan terävällä veitsellä pieniä viiltoja. Työnnä viiltoihin sitruunaviipaleita ja yrtit.

 

3. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalojen koosta riippuen. Kala on kypsä, kun ruodot ja selkäevät irtoavat lihasta.

Tarjoa hollandaisekastikkeella ja parsalla ja esim. perunoilla.

 

4. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä.

 

5. Mittaa vesi ja keltuaiset kattilaan tai kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa ja sakeaa. Kaada sulatettua rasvaa vähitellen keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Mausta kastike mustapippurilla, sitruunamehulla ja halutessasi suolalla. Lisää lopuksi kirjolohenmätiä.

 

6. Kuori parsat perunan- tai parsankuorimaveitsellä. Kuori varoen, sillä parsat katkeavat helposti. Poista varren alapäästä riittävän reilu pätkä, sillä puumainen alaosa ei maistu hyvältä.

 

7. Lämmitä vesi syvässä paistinpannussa ja mausta suolalla ja sokerilla. Keitä noin 4–5 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Valuta parsat ennen tarjoilua.

 

Resepti & Kuva: Louise Mérus