Kokonainen entrecôte grillissä ja chimichurrimaustevoi

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

1349

750 ml

Casa Santos Lima Gran Fortissimo

Portugali > IG Alentejano

-%

Ainekset

1,5 kg naudan entrecôtea

 

MARINADI
3/4 dl rypsiöljyä
1 dl soijakastiketta
1 dl fariinisokeria
2 rkl kalakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl seesamiöljyä

 

CHIMICHURRI
1 mieto punainen chili
200 g voita
2 valkosipulinkynttä
ruukku tuoretta persiljaa
ruukku tuoretta korianteria
1 tl suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Vinkki: valmista maustevoita kerralla reilumpi määrä pakastimeen, niin sitä on valmiiksi tarjolla. Maustevoi sopii mainiosti grillatuille lihoille, kanalle ja kasviksille, sekä yleisesti paistamiseen. Maustevoi säilyy pakkasessa noin kuukauden.

 

1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa tai muovipussissa. Poista entrecôtesta ylimääräiset kalvot.

 

2. Laita liha marinadiin ja kääntele niin, että marinadia on kauttaaltaan. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Kääntele lihaa välillä, että se marinoituu tasaisesti.

 

3. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen grillaamista. Ruskista lihan pinta ensin grillissä kauttaaltaan. Laita lihaan sen jälkeen paistomittari ja grillaa lihaa epäsuorassa lämmössä, kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta. Tällöin liha on sisältä vielä mehevän punertavaa. Voit myös ruskistaa lihan pannulla ja kypsentää loppuun uunissa 125-150 asteessa.

 

4. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoile chimichurri-maustevoin kanssa. Vinkki! Voit kypsentää marinoidun entrecôten myös pihveiksi leikattuna. Grillaa lihaviipaleita tällöin 3-4 minuuttia molemmilta puolilta.

 

Chimichurri:

 

1. Kuori valkosipulit, poista chilistä siemenet ja hienonna. Silppua persilja ja korianteri.

 

2. Pehmitä voi joko mikrossa tai huoneenlämmössä. Sekoita voihin yrtit ja mausteet. Kääri maustevoi tiukasti voipaperiin tangoksi. Siirrä jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan.

 

Tarjoa mehevän herkullinen entrecôte maustevoin, ja esimerkiksi grillattujen kasvisten kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min (+maustuminen)

Annosmäärä: 6-8