Klementiinilohi jogurttikastikkeella

3649

3 L

Ruppertsberger Trocken Riesling hanapakkaus

Saksa > Pfalz

-%

3649

3 L

Ruppertsberger Trocken Riesling hanapakkaus

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

KLEMENTIINILOHI

400 g kirjolohifileetä

ripaus suolaa ja valkopippuria

2 tuoretta klementiiniä

2 rkl rypsiöljyä

 

JOGURTTIKASTIKE

2 dl turkkilaista jogurttia

1 sitruuna

1 valkosipulinkynsi

ripaus suolaa ja pippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Sitruunalohi on tunnettu resepti ja sitrushedelmät sopivat mainiosti kalalle kuin kalalle. Nyt kokeilemmekin jotain uutta, nimittäin klementiinilohta! Kastikkeen teemme jogurtista, sitruunan mehusta, valkosipulista ja mausteista.

 

1. Esilämmitä uuni 185C asteeseen ja öljyä laakea uunivuoka valmiiksi.

2. Valmistele klementiinilohi: Asettele lohifilee nahkapuoli alaspäin uunivuokaan ja tarkista samalla, ettei siihen ole jäänyt ruotoja. Pyyhi kalan pinta kuivaksi talouspaperilla ja mausta se suolalla ja pippurilla.

 

3. Leikkaa klementiinistä ohuita viipaleita ja levitä viipaleet tasaisesti lohen pinnalle. Kaada öljyä lohen ja klementiinien päälle, jotta klementiinit eivät lähde vaeltamaan paikoiltaan. Paista kalaa noin 20-30 minuuttia.

 

4. Valmistele sillä aikaa jogurttikastike: Mittaa turkkilainen jogurtti sekoituskulhoon ja purista sen joukkoon sitruuna- tai klementiinimehu. Lisää joukkoon myös murskattu valkosipulinkynsi sekä mausteet. Sekoita huolellisesti ja jätä maustumaan jääkaappiin siksi aikaa, kunnes lohi on kypsää.

 

5. Tarjoile mehukas klementiinilohi lämpimänä raikastavan viileän jogurttikastikkeen kanssa. Kokeile aterian lisukkeina myös esimerkiksi mehevää perunasalaattia.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4
Noin 3€ per annos