Klassinen Ranskalainen Sipulikeitto

2398

750 ml

XM by Xavier Milhade Saint-Emilion Grand Cru

Ranska > AC Saint-Emilion Grand Cru

-%

2398

750 ml

XM by Xavier Milhade Saint-Emilion Grand Cru

Ranska > AC Saint-Emilion Grand Cru

-%

Ainekset

1,5 kg keltasipulia
50g voita paistamiseen
1 rlk vehnäjauhoja
½ ploa valkoviiniä
1L lihalientä
1L kanalientä
3 valkosipulin kynttä
5 timjamin oksaa

Patonki
200g raastettua juustoa
Dijon sinappia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kuori sipulit ja leikkaa ne 3 mm siivuiksi pituussuuntaan.

Lämmitä suuri paksupohjainen kattila keskilämmöllä – kuullota sipuleita, valkosipulin kynsiä ja timjamia voissa välillä sekoittaen kunnes sipulit ovat kokonaan kauniin ruskeita. Varo kuitenkin polttamasta sipuleita, tai keitosta saattaa tulla kitkerän makuista. Mitä rauhallisemmin maltat karamellisoida sipulit, sitä syvemmän makuisen ja herkullisemman keiton saat. Varaa tähän työvaiheeseen 30-90 minuuttia.

Lisää jauhot ja kypsytä vielä ne 5 minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Lisää valkoviini ja anna sen keittyä puoleen.

Lisää liemet ja anna keiton poreilla n. 30 minuuttia

Viipaloi patonki n. 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi ja paahda ne uunissa kultaisen rapeiksi. Sipaise päälle tilkka sinappia ja reilu kerros juustoraastetta. Voit halutessasi sulattaa juuston leipien päälle vielä nopeasti ennen tarjoilua.

Tarjoile keitto kulhoissa juustoleipien kanssa.