Kievin kana ja ruusukaali-perunamuusi

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

1298

750 ml

Bergh Grüner Veltliner Organic

Itävalta > Niederösterreich

-%

Ainekset

Kievin kana
4 kananpojan rintafileetä
80 g huoneenlämpöistä voita
2 valkosipulinkynttä
nippu tuoretta persiljaa
vehnäjauhoja + ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja

 

Ruusukaali-perunamuusi
500 g jauhoisia perunoita
250 g ruusukaalia
2 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kievin kana on tyylikäs tarjottava vieraspöytään.

 

1. Valmistele rintafilee halkaisemalla rinta pitkittäin noin 2/3 läpi ja avaa filee pitkittäin leikkuulaudalle. Nuiji lihan rakenne kevyesti rikki niin, että saat yhden tasapaksun fileen. Anna fileen levätä leikkuulaudalla sillä aikaa, kun valmistelet täytteen.

 

2. Kuutioi voi ja siirrä se korkeaan sekoituskulhoon. Murskaa valkosipulit veitsen lappeella ja nypi persilja. Aja voi valkosipulien ja persiljan kanssa tasaiseksi maustevoiksi ja levitä broilerifileen päälle. Rullaa fileet kiinni, kääri tiiviisti tuorekelmuun ja siirrä sitten jääkaappiin tekeytymään noin 20 minuutiksi.

 

3. Valmistele sillä aikaa ruusukaali-perunamuusi: Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta suolavettä ja kypsennä perunoita kannen alla noin 10 minuuttia. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja poista kova kanta. Lisää ruusukaalit kiehuvaan veteen ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsiä, valuta vedet, mutta säästä hieman keitinvettä. Soseuta perunasurvimella ja lisää kuohukerma ja mausteet. Keitinvedellä voit ohentaa muusia haluamaasi paksuuteen. Tarkista maku ja pidä lämpimänä.

 

4. Avaa tekeytyneet broilerirullat ja leivitä ensin jauhoilla, sitten kananmunilla ja lopuksi korppujauhoilla.

 

5. Paista broilereita keskilämpöisellä pannulla käännellen noin 5 minuuttia per puoli ja tarkista kypsyys. Kääri kypsät Kievin kanat folioon ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.

 

Tarjoile Kievin kana ruusukaali-perunamuusin, tuoreen rukolasalaatin ja sitruunalohkojen kanssa.

 

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4