Kevyet vappumunkit ruusumarmeladilla

4697

750 ml

Drappier Champagne Brut Nature

Ranska > AC Champagne

-%

4697

750 ml

Drappier Champagne Brut Nature

Ranska > AC Champagne

-%

Ainekset

2 kananmunaa
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 vaniljasokeria
2 dl kermaa
½ dl voita öljyä paistamiseen
1 purkki ruusun terälehtihilloa + 1 dl tomusokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään vaahdoksi isossa kulhossa. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja sekoita ne ilmavasti vaahdon joukkoon. Lisää taikinaan kerma ja pehmeä voi. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota liinan alla 15 minuuttia.

 

2. Kauli taikina jauhotetulla alustalla 1 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa levystä 10-12 saman kokoista palaa ja pyöritä niistä karkeita palloja.

 

3. Kypsennä munkit kuumassa öljyssä (180C) paksupohjaisessa kattilassa. Paista munkkeja ensin toiselta puolelta 3 minuuttia ja käännä reikäkauhalla. Munkit ovat kokonaan kypsiä, kun taikina on kullanruskeaa ja munkit ilmavia. Testaa ensimmäisen kypsyys, jotta osaat kontrolloida paistoaikaa.

 

4. Nosta munkit talouspaperille ja anna ylimääräisen öljyn valua pois.

5. Sekoita keskenään hillo ja tomusokeri. Kasta lämpimät donitsit puoliksi ruusuhillossa ja siirrä sitä mukaa tarjoiluvadille. Nauti sellaisenaan vappukuohuvan kanssa!

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 10-12 munkkia