Kevyesti suolattua ruijanpallasta, pekonia ja punaviinikastiketta

2398

750 ml

Antonin Rodet Pinot Noir

Ranska > AC Bourgogne

-%

2398

750 ml

Antonin Rodet Pinot Noir

Ranska > AC Bourgogne

-%

Ainekset

700 g ruijanpallasta, 4 annospalaa, mielummin selkäpalaa nahkoineen
1 luomu sitruuna viipaleiksi leikattuna
8 kokonaista valkopippuria
2 laakerinlehteä

 

Suolaus
½ dl suolaa
1 l vettä

 

Punaviinikastike
1 salottisipuli
1 pieni porkkana
1 viipale pekonia
1 rkl voita
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl punaviiniä
5 dl voimakasta lihalientä
3 rkl Maizena suurustetta
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
ripaus tummaa muscovadosokeria, vaihtoehtona raaka- tai hienosokeri
1 tl voita

 

Tarjoiluun
1 pkt pekonia (yksi viipale käytetään kastikkeeseen)
keitettyjä perunoita
vihreitä vihanneksia esim. sokeriherneitä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Täydellisesti valmistettu valkoinen kala on taivaallista maukkaan punaviinikastikkeen ja pekonin kera. Mikäli punaviinikastikkeen valmistaminen tuntuu monimutkaiselta käytä kaupan valmiskastikkeita.

1. Keitä vesi ja suola suolaliemeä varten ja anna jäähtyä täysin. Aseta kalapalat liemeen. Anna palojen olla suolaliemessä tunnin.

 

Valmista kastike ja lisukkeet kalan suolautuessa.

 

2. Pilko sipuli ja porkkana. Leikkaa viipale pekonia paloiksi. Paista pannulla voissa sipuli, porkkana ja pekoni ruskistamatta niitä.

 

3. Lisää tomaattipyre ja käristä sitä muiden ainesosien kanssa noin minuutti. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi ja anna kiehua ilman kantta kunnes liemestä on jäljellä puolet. Siivilöi kastike.

 

4. Anna liemen kiehahtaa uudemman kerran ja lisää Maizena suuruste. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla. Lisää nokare voita ja pidä kastike lämpimänä.

 

5. Keitä perunat ja paista loput pekoniviipaleet rapeiksi ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperille.

 

6. Kaada kalojen liemi pois ja huuhdo kalapalat kevyesti. Asettele kalat tarjoiluastialle syötäväksi.

 

Annosmäärä: 4-6 annosta.
Valmistusaika: 1 tunti