Kasvislasagne

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône Rose

Ranska

-%

Ainekset

2 paprikaa
1 munakoiso
oliiviöljyä
1 tl suolaa
200 g herkkusieniä
1 tl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria

 

1 prk rahkaa (200 g)
1/2 sitruuna
1/4 ruukku basilikaa

 

8-10 lasagnelevyä
100 g juustoraastetta

 

Tomaattikastike
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua chiliä
1/2 tl mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kasvislasagne on perinteistä lasagnea kevyempi versio ja se on todellista arjen lohturuokaa, joka valmistuu helposti uunissa!

 

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa munakoiso noin sentin suupaloiksi. Halkaise paprikat neljään lohkoon, poista siemenet ja kanta.

 

2. Kuullota sipulia keskilämmöllä 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 2 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Jätä kastike kiehumaan keskilämmölle 30-40 minuutiksi, mutta sekoita sitä välillä.

 

3. Kaada kulhoon öljyä, suolaa, munakoisoviipaleet ja sekoita.

 

4. Lado paprikat pellille leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin. Pane pelti uuniin 250 asteeseeseen noin 15 minuutiksi tai siihen asti, että paprikoihin ilmestyy mustia läikkiä. Poista paahdetuista paprikoista kuoret siltä osin kuin ne irtoavat helposti.

 

5. Leikkaa sienet viipaleiksi. Kuumenna pannu ja paista sienet öljyssä ruskeiksi. Mausta mielesi mukaan.

 

6. Lusikoi rahka kulhoon. Raasta sitruunan keltainen kuori joukkoon. Purista sekaan myös mehu ja sekoita. Hienonna basilika ja lisää se rahkaan.

 

7. Levitä lasagnevuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta ja aseta sen päälle kerros lasagnelevyjä. Sivele levyille rahkaseosta, lado päälle kasviksia ja sieniä. Jatka kerrosten kasaamista vuorotellen. Jätä rahkaseos ylimmäksi kerrokseksi ja ripottele sen päälle juustoraaste.

 

Paista lasagne 200-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta uhkaa tummua liikaa.

 

Valmistusaika: 1h 30 min

Annosmäärä: 8