Karpalo-vanilja kerroskiisseli

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/karpalo-vanilja-kerroskiisseli/

Tulosta resepti

KARPAKOKIISSELI:
4 dl vettä
3 dl pakastekarpaloita
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoa + 1 dl vettä

VANILJARAHKA:
500 g maustamatonta rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljauutetta

KORISTELUUN:
2 dl pakastekarpaloita
1 dl sokeria

Valmista karpalokiisseli:
Kuumenna vesi, pakastekarpalot ja sokeri kattilassa.
Sekoita perunajauho yhteen desilitraan kylmää vettä niin, että saat tärkkelys imeytyy veteen.
Kaada seos kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan kevyesti kattilaa sekoittaen.
Kuumenna kiisseliä vielä nopeasti niin, että neste pulpahtaa.
Ota liedeltä ja jäähdytä hyvin.

Valmista vaniljarahka:
Sekoita keskenään rahka, vaniljasokeri ja -uute.
Tarkista maku ja mausta lisää oman maun mukaan.

Kun karpalokiisseli on kokonaan jäähtynyt voit kaataa sen tarjoilulasien pohjalle.
Nosta lusikalla rahka kiisselin päälle varoen kerrosten sekoittumista.
Ota koristeluun tarkoitetut pakastekarpalot pakkasesta ja pyörittele pienessä määrässä sokeria.
Koristele pikarit marjoilla ja tarjoile heti.

 Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4