Karpalo-vanilja kerroskiisseli

1249

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

1249

750 ml

Pizzolato Organic Moscato Dolce

Italia

-%

Ainekset

KARPALOKIISSELI
4 dl vettä
3 dl pakastekarpaloita
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoa + 1 dl vettä

 

VANILJARAHKA
500 g maustamatonta rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl vaniljauutetta

 

KORISTELUUN
2 dl pakastekarpaloita
1 dl sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista karpalokiisseli:

1. Kuumenna vesi, pakastekarpalot ja sokeri kattilassa.

 

2. Sekoita perunajauhot yhteen desilitraan kylmää vettä niin, että tärkkelys imeytyy veteen. Kaada seos kuumaan nesteeseen ohuena nauhana koko ajan kevyesti sekoittaen.

 

3. Kuumenna kiisseliä vielä nopeasti niin, että neste pulpahtaa. Ota liedeltä ja jäähdytä hyvin.

 

Valmista vaniljarahka:
4. Sekoita keskenään rahka, vaniljasokeri ja -uute. Tarkista maku ja mausta lisää oman maun mukaan.

 

5. Kun karpalokiisseli on kokonaan jäähtynyt voit kaataa sen tarjoilulasien pohjalle. Nosta lusikalla rahka kiisselin päälle varoen kerrosten sekoittumista. Ota koristeluun tarkoitetut pakastekarpalot pakkasesta ja pyörittele pienessä määrässä sokeria.

 

Koristele pikarit marjoilla ja tarjoile heti.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4