Karamellinen bataattipiiras

1349

750 ml

Casa Vinironia Prosecco Vini Biologico Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1349

750 ml

Casa Vinironia Prosecco Vini Biologico Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

1 makea piirakkapohja

 

Karamellinen bataattitäyte
75 g voita
1 ½ dl fariinisokeria
2 kananmunaa
5 dl bataattisosetta
2 rkl hunajaa
1 dl kermaa
1 tl vaniljauutetta
½ tl jauhettua kanelia
½ tl jauhettua muskottipähkinää
½ tl suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen. Ota piirakkapohjaa sulamaan huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen käsittelyä. Vuoraa voideltu piirakkavuoka kaulitulla piirakkataikinalla.

 

2. Valmistele karamellinen bataattitäyte. Sulata voi isossa paksupohjaisessa kattilassa ja sulata joukkoon fariinisokeri. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kananmunat bataattisoseen joukkoon ja kaada sose kattilaan. Sekoita joukkoon hunaja, kerma ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

 

3. Kaada bataattitäyte vuokaan piirakkataikinan päälle ja kypsennä uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Laske uunin lämpötila 160C asteeseen 20 minuutin kypsennyksen jälkeen, jotta täyte ei pala.

 

4. Piirakka on valmista, kun pohja on kypsää ja täyte kiiltävän kimmoisaa. Tarjoile karamellinen bataattipiiras vanhanajan vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

 

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 6