Ainekset
2 l kasvislientä
1 kpl kokonainen kana (n. 800 g)
KASTIKE
50 g palsternakkaa
50 g juuriselleriä
50 g porkkanaa
1 kpl sipuli
60 g voita
60 g vehnäjauhoja
1 l kanalientä (kanan keitinnestettä)
1,5 dl ruokakermaa
sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria
VALMISTUSOHJE
Kanaviillokki on retroruokaa parhaimmillaan!
1. Sulata kana ja leikkaa siltä pyrstö pois. Kiehauta kasvisliemi ja laita kana sekaan. Anna hautua miedommalla lämmöllä n. 1,5 tuntia. Jäähdytä kana, ota sen liha talteen ja nypi pienemmiksi palasiksi. Ota talteen myös kanan keitinlientä. Kauho pois päälle muodostuva rasva.
2. Freesaa kasvikset, lisää voi ja anna sen sulaa joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita ne hyvin joukkoon. Lisää kanalientä vähän kerrallaan tehokkaasti sekoittaen. Anna seoksen pulputella kevyesti tunnin verran välillä sekoitellen. Siivilöi kastikepohja.
3. Lisää kastikkeeseen nypityt kananpalaset. Kaada mukaan kerma ja mausta suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukkahillon kanssa.
Valmistusaika: 3h
Annosmäärä: 4
Noin 3€ per annos