Kanankoipia uunissa ja parmesaanikastiketta

1449

750 ml

Petite Orange Pinot Gris

Ranska > AC Alsace

-%

1449

750 ml

Petite Orange Pinot Gris

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

4-6 suurta kanankoipea
500 g perunaa
4 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
3 eriväristä paprikaa
2 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja
100 g salamia viipaleina
2 rkl kuivattua rosmariinia
1-2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
vastajauhettua mustapippuria
hieman tuoretta rosmariinia koristeluun

 

Parmesaanikastike
2 dl crème fraiche
1 raastettu valkosipulinkynsi
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua pippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

 

2. Pese ja viipaloi perunat. Pilko valkosipuli karkeiksi paloiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja paprikat neljään osaan. Sekoita ainekset keskenään uunipellillä ja lisää vielä oliivit ja salami.

 

3. Lisää kanankoivet ja paina ne vihanneksien sekaan. Mausta kunnolla rosmariinilla, suolalla ja pippurilla sekä ripottele sopivasti oliiviöljyä päälle.

 

4. Paista uunin keskiosassa noin 30-35 min kunnes kirkasta lihanestettä valuu koivesta leikatessa sen paksuimpaan kohtaan viillon.

 

5. Aloita parmesaanikastikkeen valmistelu sekoittamalla keskenään pieneen kattilaan crème fraiche, valkosipuli ja hienoksi raastettu parmesaani. Lämmitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle hieman oliiviöljyä ja tarjoa!

 

 

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 4