Kanankoipia uunissa ja parmesaanikastiketta

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

1298

750 ml

Bonpas Côtes du Rhône

Ranska >AC Côtes-du-Rhône

Ainekset

4-6 suurta kanankoipea 500 g perunaa 4 valkosipulinkynttä 2 punasipulia 3 eriväristä paprikaa 2 dl mustia tai vihreitä kivettömiä oliiveja 100 g salamia viipaleina 2 rkl kuivattua rosmariinia 1-2 rkl oliiviöljyä sormisuolaa vastajauhettua mustapippuria hieman tuoretta rosmariinia koristeluun Parmesaanikastike: 2 dl crème fraiche 1 raastettu valkosipulinkynsi 1 dl hienoksi raastettua parmesaania oliiviöljyä suolaa ja vastajauhettua pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Täydellinen perjantai-illan ateria joka tarjoillaan suoraan uunista lempeän parmesaanikastikkeen kera!
Aseta uuni 225 asteeseen.
Pese ja viipaloi perunat.
Pilko valkosipuli karkeiksi paloiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi ja paprikat neljään osaan. Sekoita ainekset keskenään uunipellillä ja lisää vielä oliivit ja salami.
Lisää kanankoivet ja paina ne vihanneksien sekaan. Mausta kunnolla rosmariinilla, suolalla ja pippurilla sekä ripottele sopivasti oliiviöljyä päälle.
Paista uunin keskiosassa noin 30-35 min kunnes kirkasta lihanestettä valuu koivesta leikatessa sen paksuimpaan kohtaan viillon.
Sekoita keskenään pieneen kattilaan crème fraiche, valkosipuli ja hienoksi raastettu parmesaani, lämmitä muutama minuutti miedolla lämmöllä.
Mausta suolalla ja pippurilla, ripottele päälle hieman oliiviöljyä ja tarjoa!

Neljä annosta.