Kanan rintafilee grillattuna ja panzanellaa

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

Ainekset

4 kanan tai broilerin rintafilettä
2 dl maustamatonta jogurttia (Bulgarian jogurtti)
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
½ tl chiliä
3 valkosipulin kynttä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
2 tl oliiviöljyä (paistamiseen)

 

PANCANELLA
½ kuivahtanutta ranskanleipää
1 pieni sipuli
rasia kirsikkatomaatteja
½ tl suolaa mustapippuria myllystä
n. 20 kpl mustia oliiveja
n. 20 kpl varrellisia kapriksia
250 g mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico-etikkaa
lehtipersiljaa
basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Marinoituna kanan rintafilee ei ole lainkaan kuiva, vaan mehukas grillauksenkin jälkeen! Toscanalainen panzanella -salaatti kruunaa tämän kesäisen annoksen.

 

1. Sekoita mausteet jogurttiin ja lisää kanafileet marinadiin. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan kahdesta neljään tuntia.

 

2. Ota kanan rintafileet marinadista ja ravistele marinadia pois pinnasta, kuitenkin siihen hieman sitä jättäen.

 

3. Grillaa rintafileet grillissä tai paista ne kuumalla pannulla. Kun kanat on paistettu kauniin ruskeaksi, laita ne vetäytymään uuniin 100 asteeseen noin viideksi minuutiksi, jotta kypsyvät loppuun. Tarkista, että kana on kypsää.

 

4. Kuori ja hienonna panzanellaa varten sipuli, ja kuutioi leipä. Halkaise kirsikkatomaatit.

 

5. Paista leipää ja sipulia öljyssä pannulla, lisää suola ja pippuri sekä tomaatit, oliivit ja kapris. Salaatti on valmis siirrettäväksi tarjoiluastiaan kun se on lämmennyt.

 

6. Lisää lopuksi yrtit ja revi mozzarella salaatin joukkoon. Mausta salaatti oliiviöljyllä ja balsamicolla.

 

Valmistusaika:

Annosmäärä: 4

Resepti: Samuil Angelov