Kanamiso-ramen

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kanamiso-ramen/

Tulosta resepti

2 rkl seesamiöljy

5 kevätsipulia

2 rkl inkiväärimurska

3 valkosipulinkynttä

1,5 l kanalientä

0,8 dl punainen tai vaalea misotahnaa

2 kananrintaa

1,5 dl porkkanaraaste

2 levyä riisinuudeleita

150 g suikaloitua pinaattia

Kuumenna seesamiöljy isossa kattilassa.
Lisää kevätsipulin valkoiset osat pilkottuna, inkivääri ja valkosipuli.
Ruskista vihannekset.
Lisää kanaliemi ja kiehauta.
Pudota lieden lämpötilaa ja anna liemen porista kannen alla noin 10 minuuttia.

Ota liemestä sivuun 2dl ja lisää siihen misoatahna hiljalleen, kunnes tahna on kokonaan sulanut liemeen.
Lisää seos takaisin isoon kattilaan.
Nosta liemi takaisin kiehuvaksi.
Lisää porkkanaraaste, suikaloitu kana ja nuudelit kattilaan.
Kypsennä.

Ota keitto pois liedeltä ja lisää pinaatti.
Kun pinaatti on kypsynyt, keitto on valmis.
Tarjoillessa leikkaa keiton päälle kevätsipulin varsia.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 2-4