Ainekset
4 kpl broileri fileitä
2 dl pankojauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
ripaus chili- ja paprikamaustetta
ripaus suolaa ja pippuria
seesaminsiemeniä
rypsiöljyä paistamiseen
KAALISALAATTI
200 g kaali-porkkana-purjo mix
1 rkl riisiviinietikkaa
1/2 dl Ponzu Lemon-soijakastiketta
1/2 dl seesamiöljyä
1 tl tabascoa
1 rkl hunajaa
TARJOILUUN
chili-seesamimajoneesi
sitruunaa
VALMISTUSOHJE
Kana-katsu on japanilainen friteerattu kananleike, joka tarjoillaan perinteisesti raikkaan kaalisalaatin kanssa!
1. Tee ensimmäiseksi japanilaistyylinen kaalisalaatti. Voit käyttää valmiiksi suikaloitua kaali-porkkanasekoitusta tai suikaloida itse valkokaalin sekä porkkanan. Laita suikaleet kulhoon ja lisää joukkoon ponzu, seesamiöljy, riisiviinietikka, hunaja ja tabasco. Laita kelmu päälle ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
2. Nuiji kanafileet muovikelmun välissä ohuiksi leikkeiksi.
3. Varaa 3 lautasta: 1 vehnäjauhoille, 1 kananmunille ja 1 pankojauhoille. Pankojauhojen sekaan voit lisätä mausteet.
4. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Anna kuorutuksen kuivahtaa ennen paistoa.
5. Kaada reilu kerros öljyä paistinpannulle. Lisää leikkeet kuumaan öljyyn. Madalla lämpöä hieman ja paista leikkeet kullanruskeiksi molemmin puolin. Nosta talouspaperin päälle ja taputtele ylimääräinen öljy pois.
6. Tarjoile leike riisin, kaalisalaatin ja chili-seesamimajoneesin kanssa. Leikkaa pala sitruunaa annoksen kylkeen!
Annosmäärä: 4
Valmistusaika: 45 min