Kääretorttu

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kaaretorttu/

Tulosta resepti

3 kananmunaa

1½ dl sokeria

2 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl vettä

1 dl mansikkahilloa

1 dl kuohukermaa

1 dlmaitorahkaa

1 rklsokeria

 

Kääretorttu on nopea ja herkullinen leivonnainen, josta riittää syötävää isommallekin porukalle!

Kääretorttu on perusleivonnainen, jota voi tuunata esimerkiksi käyttämällä täytteenä erilaisia maustettuja rahkoja tai vaikkapa mousseja!
Kääretortusta voit tehdä helpolla leivoksia; asettele kääretortun päälle kermavaahtoa ja tuoreita marjoja.

Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Aseta leivinpaperi uunipellille.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja lisää seos taikinaan.
Lisää taikinaan vesi.
Levitä taikina pellille ja paista välittömästi uunin keskiosassa viiden minuutin ajan.
Käännä kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille.
Poista pohjalla ollut leivinpaperi.

Levitä kääretorttupohjalle heti sen jäähdyttyä mansikkahillo.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä siihen maitorahka ja sokeri.
Levitä kerma-rahkaseos mansikkahillon päälle.
Kääri torttu napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunasta.
Käännä sauma rullan alle.

Ja kääretorttu on valmis!

Valmistusaika: 25 min
12 palaa