Ainekset
500 g perunaa
3 dl maitoa
50 g voita
ripaus suolaa ja pippuria
1 tl chilirouhetta
100 g pecorinojuustoa
50 g juustoraastetta
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmuna
1 dl korppujauhoja
öljyä uppopaistamiseen
VALMISTUSOHJE
Nämä juustoiset perunakroketit valmistuvat helposti vaikkapa edellisen päivän perunoista!
1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna perunoiden hieman jäähtyä.
2. Muussaa perunat ja lisää joukkoon maito sekä voisula. Lisää joukkoon reilusti juustoa sekä mausteita (suola, pippuri ja chilirouhe)
3. Pyörittele peruna-juustomassasta suupalan kokoisia palloja. Pyörittele pallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.
4. Uppopaista kroketit öljyssä muutamassa erässä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta kypsät kroketit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.
Tarjoile kroketit sitruunasiivujen ja mieluisan kastikkeen kera!
Valmistusaika: noin 40 min