Juustoiset kroketit

1049

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1049

750 ml

LAB Reserva Touriga Nacional Cabernet Sauvignon Syrah

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

500 g perunaa

3 dl maitoa

50 g voita

ripaus suolaa ja pippuria

1 tl chilirouhetta

100 g pecorinojuustoa

50 g juustoraastetta

1 dl vehnäjauhoja

2 kananmuna

1 dl korppujauhoja

öljyä uppopaistamiseen  

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nämä juustoiset perunakroketit valmistuvat helposti vaikkapa edellisen päivän perunoista!

 

1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna perunoiden hieman jäähtyä.

 

2. Muussaa perunat ja lisää joukkoon maito sekä voisula. Lisää joukkoon reilusti juustoa sekä mausteita (suola, pippuri ja chilirouhe)

 

3. Pyörittele peruna-juustomassasta suupalan kokoisia palloja. Pyörittele pallot ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa.

 

4. Uppopaista kroketit öljyssä muutamassa erässä, kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta kypsät kroketit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

 

Tarjoile kroketit sitruunasiivujen ja mieluisan kastikkeen kera!

 

Valmistusaika: noin 40 min

Spread the love