Juustofondue

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/juustofondue/

Tulosta resepti

1 valkosipulinkynsi
200 g voimakasta emmentaljuustoa
300 g gruyérejuustoa
200 g appenzellerjuustoa
3 dl kuivaa valkoviiniä
½ dl kirsikkaviinaa
3 tl maissitärkkelystä
valkopippuria
muskottipähkinää
2 rkl sitruunamehua

Tarjolle sitkeäkuorista maalaisleipää

Tuhdit ja voimakkaat juustot sopivat juustofondueseen.
Ulkoilun jälkeen juustofondue lämmittää mieltä ja kehoa.
Fondue sopii mainiosti juhlavaankin iltaan!

Hiero valkosipulinkynsi keraamisen padan pintaan. Kuumenna padassa liedellä viini ja sekoita raastetut juustot pikku hiljaa sekaan.
Sekoita maissitärkkelys kirsikkaviinaan ja kaada se ohuena nauhana juuston joukkoon. Anna kiehahtaa. Mausta pippurilla ja muskotilla.
Sekoita joukkoon lopuksi sitruunamehu. Tarjoile heti paloiksi leikatun vaalean leivän kanssa.

Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.

TARJOILUUN
Sekoita fonduehaarukkaan pistetyillä leipäpaloilla kastiketta padan pohjasta ja reunoilta, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan.
Pienennä liekkiä sitä mukaa, kun fonduekastike vähenee.
Tarjoa lisäkkeenä salaattia, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja, oliiveja ja / tai keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja.
Valmistusaika: 1t
Kuusi annosta.