Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/juustofondue/
1 valkosipulinkynsi
200 g voimakasta emmentaljuustoa
300 g gruyérejuustoa
200 g appenzellerjuustoa
3 dl kuivaa valkoviiniä
½ dl kirsikkaviinaa
3 tl maissitärkkelystä
valkopippuria
muskottipähkinää
2 rkl sitruunamehua
Tarjolle sitkeäkuorista maalaisleipää
Tuhdit ja voimakkaat juustot sopivat juustofondueseen.
Ulkoilun jälkeen juustofondue lämmittää mieltä ja kehoa.
Fondue sopii mainiosti juhlavaankin iltaan!
Hiero valkosipulinkynsi keraamisen padan pintaan. Kuumenna padassa liedellä viini ja sekoita raastetut juustot pikku hiljaa sekaan.
Sekoita maissitärkkelys kirsikkaviinaan ja kaada se ohuena nauhana juuston joukkoon. Anna kiehahtaa. Mausta pippurilla ja muskotilla.
Sekoita joukkoon lopuksi sitruunamehu. Tarjoile heti paloiksi leikatun vaalean leivän kanssa.
Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee.
Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään.