Juustofondue

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 valkosipulinkynsi

200 g voimakasta emmentaljuustoa

300 g gruyérejuustoa

200 g appenzellerjuustoa

3 dl kuivaa valkoviiniä

1/2 dl kirsikkaviinaa

3 tl maissitärkkelystä

valkopippuria

muskottipähkinää

2 rkl sitruunamehua

 

sitkeäkuorista maalaisleipää

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tuhdit ja voimakkaat juustot sopivat juustofonduepataan. Fondue sopii mainiosti juhlavaankin iltaan!

 

1. Hiero valkosipulinkynsi keraamisen padan pintaan. Kuumenna padassa liedellä viini ja sekoita raastetut juustot pikku hiljaa sekaan. Sekoita maissitärkkelys kirsikkaviinaan ja kaada se ohuena nauhana juuston joukkoon.

 

2. Anna juuston kiehahtaa, ja mausta pippurilla ja muskotilla. Sekoita joukkoon lopuksi sitruunamehu.

 

3. Sekoita kattilassa viini, maissitärkkelys ja sitruunamehu. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Kaada juustokastike fonduepataan. Nosta se telineeseen liekin päälle pöytään. Tarjoile heti paloiksi leikatun vaalean leivän kanssa.

 

TARJOILU
4. Sekoita fonduehaarukkaan pistetyillä leipäpaloilla kastiketta padan pohjasta ja reunoilta, jotta kastike pysyy tasaisena eikä pala pohjaan. Pienennä liekkiä sitä mukaa, kun fonduekastike vähenee.

 

5. Tarjoa lisäksi salaattia, etikkasäilykkeitä, herkkukurkkuja, oliiveja ja / tai keitettyjä porkkana- tai kukkakaalipaloja.

 

Valmistusaika: 1 t
Annosmäärä: 6-8 annosta.