Joulutortut

868

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

868

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

3 dl kuohukermaa
6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g voita

 

paistonkestävää luumu- tai aprikoosimarmeladia

kananmuna

tomusokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

 

2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhoseos pehmeään voihin. Lisää lopuksi kermavaahto, mutta älä sekoita liikaa!

 

3. Muotoile taikina suorakaiteeksi, kääri kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa tunnin verran.

 

4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä tai neliskulmaisella muotilla noin 9×9 cm kokoiset torttupohjat.

 

5. Tee viillot kaikkien torttujen kulmiin, kerää joka toinen sakara sormien väliin ja purista keskelle yhteen tähtitortuksi. Jaa torttujen keskelle marmeladia.

 

6. Voitele tortut munalla ja paista niitä 200 asteessa, uunin yläosassa n. kahdeksan minuuttia.

 

Koristele torttujen pinta tomusokerilla ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 2 h
Annosmäärä: noin 25 joulutorttua.