Ainekset
200 g spagettia
1 rkl oliiviöljyä
ripaus merisuolaa
MENTAIKO – POHJA:
200 g jättikatkarapuja
rypsiöljyä paistamiseen
1 rkl mentaiko- tai kalakastiketta
1 arkki Norilevää suikaleiksi leikattuna
2 dl kermaa
1 dl parmesaaniraastetta
50 g lohen mätiä
VALMISTUSOHJE
Pasta on tunnettu maailmanlaajuisesti, mutta entäs Japanilainen Mentaiko?
Mentaiko on Alaskanseidin mäti, josta tehdään kastiketta joka on hyvinkin tunnettu Japanissa. Erinomainen annos!
Pasta Mentaiko on helppo ja nopea valmistaa, joten kastike ja pasta kannattaa valmistaa samanaikaisesti.
1. Keitä siis spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti öljytyssä suolavedessä ja siivilöi, kun pasta on al dente.
2. Jos käytät pakasterapuja, niin muista ottaa jättikatkaravut sulamaan noin 30 minuuttia ennen valmistusta tai sulata ne juoksevan veden alla. Kuivaa ravut talouspaperilla ja tarkista, ettei niihin ole jäänyt kuorenpaloja.
3. Paista jättikatkarapuja kuumalla pannulla runsaassa määrässä öljyä ja sekoita joukkoon kypsä spagetti, mentaiko sekä Nori-suikaleet, kun ravut ovat kauniin kultaisia molemmin puolin.
4. Kaada joukkoon kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja nosta liedeltä. Mausta seos parmesaanilla ja suolalla.
5. Annostele Pasta Mentaiko suoraan tarjoilulautasille ja viimeistele suolaisella mädillä.
Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 2-3 annosta