Japanilainen Pasta Mentaiko

1198

1 L

Riesberg Premium Riesling muovipullo

Saksa

-%

1198

1 L

Riesberg Premium Riesling muovipullo

Saksa

-%

Ainekset

200 g spagettia

1 rkl oliiviöljyä

ripaus merisuolaa

 

MENTAIKO – POHJA:

200 g jättikatkarapuja

rypsiöljyä paistamiseen

1 rkl mentaiko- tai kalakastiketta

1 arkki Norilevää suikaleiksi leikattuna

2 dl kermaa

1 dl parmesaaniraastetta

50 g lohen mätiä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pasta on tunnettu maailmanlaajuisesti, mutta entäs Japanilainen Mentaiko?
Mentaiko on Alaskanseidin mäti, josta tehdään kastiketta joka on hyvinkin tunnettu JapanissaErinomainen annos! 

Pasta Mentaiko on helppo ja nopea valmistaa, joten kastike ja pasta kannattaa valmistaa samanaikaisesti.

 

1. Keitä siis spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti öljytyssä suolavedessä ja siivilöi, kun pasta on al dente.

 

2. Jos käytät pakasterapuja, niin muista ottaa jättikatkaravut sulamaan noin 30 minuuttia ennen valmistusta tai sulata ne juoksevan veden alla. Kuivaa ravut talouspaperilla ja tarkista, ettei niihin ole jäänyt kuorenpaloja.

 

3. Paista jättikatkarapuja kuumalla pannulla runsaassa määrässä öljyä ja sekoita joukkoon kypsä spagetti, mentaiko sekä Nori-suikaleet, kun ravut ovat kauniin kultaisia molemmin puolin.

 

4. Kaada joukkoon kerma koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja nosta liedeltä. Mausta seos parmesaanilla ja suolalla.

 

5. Annostele Pasta Mentaiko suoraan tarjoilulautasille ja viimeistele suolaisella mädillä.

 

Valmistusaika: 15 min
Annosmäärä: 2-3 annosta