Ainekset
300 g (ruodotonta) lohifileetä
suolaa ja pippuria
3 dl tummia ja vaaleita seesaminsiemeniä
1/2 dl limemehua
1/2 dl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 kevätsipuli
VALMISTUSOHJE
1. Hiero loheen reilusti suolaa ja pippuria.
2. Paista nopeasti molemmilta puolilta niin, että pinta saa kauniin värin ja sisus jää mehevän punaiseksi.
3. Mittaa seesaminsiemenet laajaan kulhoon ja kääntele lohifilee siinä. Kääri lohi tiukasti kelmuun ja laita pakastimeen 10 minuutiksi.
4. Sekoita limenmehu, soijakastike sekä kalakastike pienessä kulhossa kevyesti sekoittaen. Siirrä kastike pieneen dippiastiaan odottamaan tarjoilua. Leikkaa kevätsipuli pieniksi paloiksi ja siirrä odottamaan.
5. Ota lohi pakastimesta ja leikkaa 2 cm suupaloiksi. Koristele palat kevätsipulilla ja tarjoile tataki maustekastikkeen kanssa.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4 annosta