Japanilainen lohitataki         

2098

750 ml

Creation Viognier

Etelä-Afrikka > WO Cape South Coast

-%

2098

750 ml

Creation Viognier

Etelä-Afrikka > WO Cape South Coast

-%

Ainekset

300 g (ruodotonta) lohifileetä

suolaa ja pippuria

3 dl tummia ja vaaleita seesaminsiemeniä

1/2 dl limemehua

1/2 dl soijakastiketta

1 rkl kalakastiketta

1 kevätsipuli

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Hiero loheen reilusti suolaa ja pippuria.

 

2. Paista nopeasti molemmilta puolilta niin, että pinta saa kauniin värin ja sisus jää mehevän punaiseksi.

 

3. Mittaa seesaminsiemenet laajaan kulhoon ja kääntele lohifilee siinä. Kääri lohi tiukasti kelmuun ja laita pakastimeen 10 minuutiksi.

 

4. Sekoita limenmehu, soijakastike sekä kalakastike pienessä kulhossa kevyesti sekoittaen. Siirrä kastike pieneen dippiastiaan odottamaan tarjoilua. Leikkaa kevätsipuli pieniksi paloiksi ja siirrä odottamaan.

 

5. Ota lohi pakastimesta ja leikkaa 2 cm suupaloiksi. Koristele palat kevätsipulilla ja tarjoile tataki maustekastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4 annosta