Jambalaya

799

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle De Curico

-%

799

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle De Curico

-%

Ainekset

 

150 g chorizomakkaraa

800 g broilerin koipireisiä

4 valkosipulinkynttä

2 varsiselleriä

500 g kirsikkatomaatteja

1 punainen chili

3 rkl öljyä

2 dl pitkäjyväistä riisiä

2 rkl tomaattipyreetä

6 dl kanalientä

1 laakerinlehti

3 rkl tuoretta hienonnettua timjamia

1 tl cayennenpippuria

2 tl savupaprikajauhetta

300 g isoja kuorittuja katkaravun pyrstöjä

1 sitruunan mehu

1 dl hienonnettua kevätsipulia

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Jambalaya on louisianalaisen keittiön tulisempi vastine espanjalaiselle paellalle.

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Huuhtele chili, leikkaa puoliksi, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi chorizo. Leikkaa broilerin koipireisipalat kahteen osaan koipi- ja reisipaloiksi.

 

2. Kuumenna öljy muurikassa tai isolla pannulla. Lisää chorizoviipaleet ja paista pari minuuttia, kunnes chorizoista irtoaa hyvin rasvaa. Lisää koivet ja reisipalat. Kypsennä käännellen noin 10 minuuttia.

 

3. Lisää riisi, tomaattipyree, valkosipulinkynnet ja varsisellerin palat. Paista sekoitellen pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

 

4. Lisää muurikkaan chilit, tomaatit, kanaliemi, laakerinlehti, mausteet sekä sitruunan mehu. Paista sekoitellen noin 20 minuuttia, kunnes broileri on lähes kypsää. Lisää tarvittaessa pannulle kanalientä, jos seos kuivuu liikaa.

 

5. Lisää ravut ja jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia, kunnes ravut ovat kypsiä.

 

Koristele kevätsipulilla, tai vaihtoehtoisesti persiljalla.

 

Valmistusaika: 1 h

Annosmäärä: 8