Ainekset
Patatas Bravas
500 g kiinteitä perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
ripaus fenkolinsiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tomaattipyreetä
ripaus paprikamaustetta
ripaus suolaa
1 tl punaviinietikkaa
American-majoneesi
1 pussi American dippikastiketta
2 dl kevytmajoneesia
1 tl Srirachaa
VALMISTUSOHJE
1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.
2. Kuutioi perunat kuorineen ja huuhtele ylimääräinen tärkkelys juoksevan veden alla. Jätä kuutiot kylmään veteen likoamaan siksi aikaa, kun valmistat maustekastikkeen.
3. Sekoita kaikki American-majoneesin ainesosat keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
4. Kuori valkosipulinkynnet ja kuutioi punainen chili, ja nuiji morttelissa fenkolinsiementen kanssa karkeaksi massaksi. Kaada joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan nuijien, kunnes tahna on tasaista. Mausta tomaattipyreellä, paprikalla, suolalla ja punaviinietikalla.
5. Siivilöi perunat ja kuivaa talouspaperilla. Mausta perunat valmistamallasi tahnalla ja kaada seos uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja rapeita.
Kaada jaettavat bravakset tarjoilukulhoon ja mausta American-majoneesilla. Viimeistele makusi mukaan hienonnetulla persiljalla, parmesaaniraasteella, kurkkusalaatilla tai kaikilla kolmella!
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-6
Erikoistyövälineet: mortteli