Itämainen linssikeitto

1498

1399

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-7%

1498

1399

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-7%

Ainekset

1 rkl kookosöljyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 cm pala tuoretta inkivääriä
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 ½ tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua kuminaa
1,5 l kasvislientä
3 dl punaisia ​​linssejä
1 keskikokoinen kukkakaali
1 keskikokoinen bataatti
2 suurta kourallista babypinaattia
3/4 tl hienoa merisuolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Lämmitä kookosöljyä suuressa kattilassa keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli ja kuullota 5 – 6 minuuttia, kunnes sipulit ovat kullanruskeita. Raasta joukkoon inkivääri, lisää currytahna sekä mausteet ja jatka kuullottamista vielä 2 minuuttia lisää.

 

2. Lisää kattilaan kasvisliemi ja huolellisesti huuhdellut punaiset linssit. Kiehauta keitto, vähennä lämpöä ja hauduta kannen alla 5 minuuttia.

 

3. Hienonna sillä aikaa kukkakaali ja kuutioi bataatti noin 1cm x 1 cm palasiksi.

 

4. Lisää hienonnetut kasvikset, peitä kattila kannella ja hauduta 20 – 25 minuuttia, kunnes kukkakaali ja bataatti ovat pehmeitä.

 

5. Mausta suolalla ja tarkista maku. Lisää currytahnaa ja/tai suolaa makusi mukaan. Nosta kattila pois liedeltä.

 

6. Lisää keittoon pinaatti juuri ennen tarjoilua. Sekoita kevyesti, kunnes pinaatin rakenne pehmenee.

 

Tarjoile itämainen linssikeitto lämpimänä tuoreella korianterilla höystettynä.

 

Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosmäärä: 4