Isoäidin raparperipiirakka

1298

1048

750 ml

LAB Sparkling Brut

Portugali >DOC Vinho Verde

-19%

1298

1048

750 ml

LAB Sparkling Brut

Portugali >DOC Vinho Verde

-19%

Ainekset

6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
200 g voita sulana
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2,5 dl kermaviiliä
1 kananmuna
400 g raparperia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Raparperipiirakka on klassikko! Tätä suuren suosion saavuttanutta herkkua on kiva valmistaa kesäaikaan, kun raparperi on parhaimmillaan!

 

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla valmiiksi.

 

2. Laita vehnäjauhot, sokeri, sulatettu voi, vaniljasokeri sekä sooda kulhoon ja sekoita huolellisesti. Lisää kulhoon kermaviili sekä kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle piirakkavuoalle.

 

3. Pese ja pilko raparperit pieniksi sormenpään kokoisiksi paloiksi ja levitä tasaisesti piirakkapohjanpäälle. Paista raparperipiirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes se on kauniin väristä ja kypsää.

 

4. Tarjoile isoäidin tapaan vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa!

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6