Intialainen tonnikala-riisipata

1199

1099

750 ml

Ruppertsberger Hofstück Riesling

Saksa > Pfalz

-8%

1199

1099

750 ml

Ruppertsberger Hofstück Riesling

Saksa > Pfalz

-8%

Ainekset

200 g tonnikalaa

 

200 g kikherneitä

 

1 sipuli ja valkosipulinkynsi

 

1 punainen paprika

 

1 cm pala inkivääriä

 

2 rkl rypsiöljyä paistamiseen

 

4 dl basmatiriisiä

 

1 rkl kurkumaa

 

1 tl juustokuminaa

 

1/2 tl chilijauhetta

 

1/2 tl kanelia

 

1/2 tl suolaa

 

400 g kookosmaitoa + saman verran kasvislientä

 

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 185C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi.

Valuta tonnikalasta ja kikherneistä ylimääräinen neste siivilän avulla. Siirrä hetkeksi syrjään.

Kuori ja hienonna sipulit ja paprika. Kuori ja raasta inkivääri.
Kuullota kasviksia liedellä uunikestävässä kattilassa tai valurautapannulla pienessä määrässä öljyä.
Lisää kuivamausteet ja tarvittaessa pieni määrä öljyä, jotta mausteet eivät pöllyä.
Kun sipulit ovat saaneet kullanruskean ja kauniin pinnan, lisää pannulle basmatiriisi ja tonnikala.
Sammuta liesi ja jatka sekoittamista vielä muutama minuutti.

Säikäytä riisit kookosmaidolla ja kasvisliemellä.
Sekoita ja lisää joukkoon kevyesti hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit.
Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.

Tarjoile herkullinen esimerkiksi raikkaan salaatin, sahramijogurtin tai tuoreiden yrttien kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4
Erikoistyövälineet: uunikestävä kattila tai valurautapata