Ainekset
n. 2 kg jauhoisia perunoita
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl voita
8 dl täysmaitoa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
VALMISTUSOHJE
1. Keitä perunat kuorineen höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Kuori perunat kuumina.
2. Survo perunat huolella ja ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoita.
3. Siirrä survos kannella peitetyssä kattilassa 60-asteiseen uuniin imeltymään. Imeltyäkseen perunasurvoksen tulee olla 55 – 65 -asteista. Imellytys kestää n. 5 tuntia raaka-aineista ja olosuhteista riippuen.
4. Kun seos on löystynyt ja maistuu imelältä, lisää voi, maito ja suola. Sekoita joukkoon hieman siirappia, jos haluat lisää makeutta.
5. Kaada seos kahteen voideltuun, n. 1 1/2 l:n vetoiseen uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, hiukan yli puolilleen, sillä ruoka kiehuu helposti yli. Paista perunalaatikkoa 150 -175 asteessa n. 2 tuntia.
Valmistusaika: 8h
Annosmäärä: 10