Perinteinen hernekeitto

948

750 ml

Boca Mar Tinto

Portugali > Vinho Regional Algarve

-%

948

750 ml

Boca Mar Tinto

Portugali > Vinho Regional Algarve

-%

Ainekset

½ kg kuivattuja herneitä
3 l vettä liotukseen
1 sipuli
400 g palvikinkkua
3-4 rkl sinappia
2 tl meiramia
6–8 kokonaista valkopippuria
suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Mikä lämmittää paremmin kylmänä talvipäivänä kuin hernekeitto!
Perinteisen hernekeiton kanssa tarjotaan tietenkin sinappia ja ruisleipää.

 

1. Laita herneet likoamaan kylmään veteen yön yli. Kaada liotusvesi pois.

 

2. Kaada lionneet herneet ja n. 2–3 litraa vettä isoon kattilaan. Laita keitto kiehumaan.

 

3. Kuori ja silppua sipuli. Lisää herneiden sekaan sipuli ja mausteet, sekoita. Anna kiehua hiljalleen 1 ½ –2 tuntia tai hernepussin mukainen suositusaika.

 

4. Lisää pieneksi kuutioitu palvikinkku, kun keitto alkaa valmistua. Jatka keittämistä vielä hetki. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita.

 

Tarjoile sinapin ja ruisleivän kanssa!

 

Valmistusaika: n. 2 h (+ yön yli liotus)

Annosmäärä: 4-6