Herkullinen kana-nachopelti

849

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle Central

-%

849

750 ml

Espiritu de Chile Semi Sweet Sauvignon Blanc

Chile >Valle Central

-%

Ainekset

NACHOT
8 vehnä- tai maissitortillaa
1 dl rypsiöljyä
+ 1 tl suolaa

 

KANATÄYTE
1 valkosipuli
1 keltasipuli
1 vihreä chili tai jalapeno
400 g kanan fileesuikaleita
200 g tomaattimurskaa
1 rkl taco -mausteseosta
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl juustoraastetta pinnalle

 

guacamolea, salsaa, crème fraîchea, juustodippiä…

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tällä reseptillä valmistat nachotkin itse, toki voit ostaa myös valmiita. Nachopellille sopivat mainiosti lisäksi muun muassa pavut, säilykemaissi tai pannulla kanan kanssa käyneet paprikan palaset. 

 

Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja laita leivinpaperi valmiiksi uunipellille.

 

1. Valmista ensin nachot; sekoita suola ja rypsiöljy valmiiksi pienessä kulhossa. Leikkaa tortillat kahdeksaan tai kymmeneen osaan ja pyöräytä leikatut tortillasiivut öljyssä. Paahda nachoja uunissa noin viisi minuuttia, kunnes niiden pinta on rapea ja kevyesti paahtuneen värinen. Nosta pelti sivuun jäähtymään.

 

2. Valmista sitten kanatäyte; kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siitä siemenet ja hienonna se. Kuullota kasviksia kuumalla pannulla ja lisää joukkoon kanasuikaleet, kun sipulien rakenne on pehmentynyt. Lisää pannulle tomaattimurska ja mausteet, kun kana on kauttaaltaan kypsää. Keittele hiljalleen kasaan sekoitellen, jotta enin nestemäärä haihtuu.

 

3. Kokoa nachopelti levittämällä nachot syvään uunivuokaan tai -pellille alimmaisiksi. Levitä nachojen päälle kanatäyte ja viimeistele pelti ripottelemalla pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunivuokaa uunin keskitasolla noin viisi minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

 

Tarjoa kana-nachopelti omaan makuusi sopivien lisukkeiden, kuten guacamolen, tomaattisalsan, crème fraîchen tai juustodipin kanssa.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4