Ainekset
2 pientä munakoisoa
suolaa
öljyä
valkosipulinkynsi
TÄYTE:
1/2 pss pinjansiemeniä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pss vegaanista juustoraastetta
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
Munakoisot muhivat ihanan pehmeiksi uunissa!
Esilämmitä uuni 180C asteeseen.
1. Halkaise munakoisot puoliksi. Tee leikkuupinnalle pienet, noin 0,5 cm syvyiset viillot koko munakoison pituudelta. Varo kuitenkin leikkaamasta munakoison kuorta, jotta paistaessa se pysyy paremmin kasassa. Ripottele leikkuupinnalle reilusti suolaa ja itketä munakoisoja noin 10-15 minuuttia.
2. Lämmitä paistinpannu ja lisää öljy. Lisää valkosipulinkynsi kokonaisena. Odottaessasi pannun kuumenemista pese munakoisoista suola pois ja kuivaa ne paperilla. Paista pannulla leikkuupinta alaspäin noin 5 min tai kunnes paistopinta on saanut hyvin väriä ja pinta on sormella kokeiltaessa pehmeä. Poista valkosipulinkynsi.
3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja suikaloi basilika. Käännä munakoisot uunivuokaan tai -pellille ja täytä. Laita oman maun mukaan sopivasti pinjansiemeniä, puolikkaita kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta. Säästä osa tomaateista ja suikaloitu basilika koristeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Laita uunivuoka 180C asteiseen uuniin ja paista noin 15min tai kunnes juusto on kauniin kultaista.
Tarjoile munakoisot kuumina puolikkaiden kirsikkatomaattien ja basilikan kera.
Valmistusaika: 40 min.
Annosmäärä: 2