Helpot munakoisot uunissa

769

375 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry 375ml

Italia >DOC Prosecco

-%

769

375 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry 375ml

Italia >DOC Prosecco

-%

Ainekset

2 pientä munakoisoa
suolaa
öljyä
valkosipulinkynsi

TÄYTE:
1/2 pss pinjansiemeniä
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 pss vegaanista juustoraastetta
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Munakoisot muhivat ihan pehmeiksi uunissa!

Esilämmitä uuni 180C asteeseen.

Valmistele munakoisot:
Leikkaa munakoisot puoliksi.
Tee leikkuupinnalle pienet noin 0,5 cm syvyiset viillot koko munakoison pituudelta.
Varo kuitenkin leikkaamasta munakoison kuorta, jotta paistaessa sitä se pysyy paremmin kasassa.
Viiltojen tekemisen jälkeen ripottele leikkuupinnalle reilusti suolaa ja itketä niitä noin 10-15 minuuttia.

Munakoisojen paistaminen:
Esilämmitä paistinpannu ja lisää öljy.
Lisää valkosipulinkynsi kokonaisena.
Odottaessasi pannun kuumenemista pese munakoisoista suola pois ja kuivaa ne paperilla.
Paista pannulla leikkuupinta alaspäin noin 5 min tai kunnes paistopinta on saanut hyvin väriä ja pinta on sormella kokeiltaessa pehmeä.
Poista valkosipulinkynsi.

Täyttäminen:
Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja suikaloi basilika.
Käännä munakoisot paistovuokaan tai uunipellille ja täytä.
Laita oman maun mukaan sopivasti pinjansiemeniä, puolikkaita kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta.
Säästä osa tomaateista ja suikaloitu basilika koristeiksi.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Laita uunivuoka 180C asteiseen uuniin ja paista noin 15min tai kunnes juusto on kauniin kultaista.
Tarjoile munakoisot kuumina puolikkaiden kirsikkatomaattien ja basilikan kera.

Valmistusaika: 40 min.
Annos kahdelle.