Hasselbackan perunat

1168

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

1168

750 ml

El Abuelo Garnacha Tintorera Monastrell Organic

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

10 tasakokoista, kiinteää perunaa
100 g voita
ripaus suolaa
0,5 dl korppujauhoja
parmesaaniraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Hasselbackan perunat on vuosikymmeniä vanha klassikkoresepti, joka sopii juhlavampaankin pöytään!

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat. Tee perunoihin melkein koko sen läpimittaisia viiltoja, mutta jätä perunat kuitenkin toiselta puolelta yhtenäisiksi. Voit esimerkiksi laittaa perunan puulusikkaan ja viipaloida sen päällä.

2. Laita perunat uuninkestävään vuokaan viillot ylöspäin. Sulata voi ja voitele perunat. Paista uunissa noin 20 minuuttia.

3. Uunin jälkeen voitele voilla vielä kerran. Ripottele päälle suola, parmesaaniraaste sekä korppujauhot. Paista vielä  noin 15 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoile esimerkiksi liharuokien kera.

Valmistusaika: 1 h

Annosmäärä: 10 perunaa