Hasselbackan myskikurpitsa

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Organic Vegan Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

1 iso myskikurpitsa
1 kokonainen valkosipuli
1 tl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
1/2 punainen chili
2 rkl vaahterasiirappia
3 tl voita
2 tl omenaviinietikkaa
6 laakerinlehteä
nippu tuoretta timjamia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti valmiiksi leivinpaperilla.

 

2. Kuori myskikurpitsa kuorimaveitsellä ja poista molemmat päädyt. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja aseta puolikkaat uunipellille leikkuupinta alaspäin.

 

3. Halkaise valkosipuli kokonaisena, hiero sillä kurpitsan pinta kauttaaltaan ja lisää valkosipuli uunipellille kurpitsojen kanssa. Näin sipuli antaa kurpitsoihin makua myös paiston aikana. Voitele kurpitsat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

 

4. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsan rakenne pehmenee. Nosta hetkeksi jäähtymään.

 

5. Mittaa ja kuumenna sillä aikaa keskenään pienessä kattilassa hienonnettu chili, vaahterasiirappi, voi ja viinietikka. Kun seos on tasaista ja tahmeaa, nosta kattila liedeltä jäähtymään.

 

6. Kun kurpitsa on jäähtynyt sen verran, että pystyt käsittelemään sitä, viillä kurpitsan pintaan ohuella veitsellä viiltoja tasaisin välein. Älä viillä kokonaan kurpitsan läpi, vaan noin 2/3 hedelmälihasta.

 

7. Sivele pintaan valmistamasi siirappi ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Paahda kurpitsaa uunin keskitasolla vielä noin 40 minuuttia, kunnes se on kokonaan kypsää ja pinta paahtuneen kultainen. Lisää halutessasi paiston loppupuolella juustoraastetta, jos tahdot perinteikkäämmän näköisen lopputuloksen.

 

Tarjoile makean mausteiset hasselbackan myskikurpitsat suoraan uunista tai melkein huoneenlämpöisinä esimerkiksi pippuristen broilerifileiden tai halloumipihvien kanssa.

 

Valmistusaika: 1h
Annosmäärä: 4