Harri Syrjäsen pippuripihvi ulkofileestä, bataattilohkot ja varsiparsakaalia

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

2 kpl naudan ulkofilepihviä

1 rkl Dijon-sinappia

2 dl kuohukermaa

loraus konjakkia liekitykseen

1 rkl viherpippuria

1 rkl mustapippuria

1 rkl valkopippuria

1 rkl rosepippuria

300g bataattia

1 rkl paprikajauhetta

pikku puntti timjamia

100 g varsiparsakaalia

2 valkosipulin kynttä

suolaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tällä kertaa ei tarvitse lähteä kotia kauemmas pippuripihviä syömään. Harri Syrjäsen avulla kokkailet kuin mestari! 

 

1. Lohko bataatit, mausta paprikajauheella ja timjamilla. Kaada sekaan loraus oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Kypsennä uunissa 220 asteessa 25 min.

 

2. Keitä varsiparsakaaleja suolatussa vedessä n. 5 min ja jäähdytä kylmän veden alla. Ennen tarjoilua sulata nokare voita kattilassa ja lisää siivutettu valkosipuli.

 

3. Lämmitä varsiparsakaalit valkosipulivoissa lämpimäksi.

 

4. Kuivaa lihan pinta ja paista pihveihin hyvä väri pannulla n. 1 min per puoli. Liekitä pihvit konjakilla. Ota pihvit pannulta. Kaada kerma paistinpannuun (älä pese välissä) ja ota pois liedeltä.

 

5. Sivele pihvin toiselle puolelle ohut kerros Dijon-sinappia. Murskaa pippurit hienoksi ja dippaa Dijon pinta pippuriseokseen niin, että pihvi saa pippurihunnun.

 

6. Laita pannu takaisin liedelle keskilämmölle ja kypsennä pihvit kermassa vielä n. 5-7 min. Asettele bataatit, varsiparsakaalit ja pihvi lautaselle ja annostele päälle kastike.

 

 

Annosmäärä: 2

Valmistusaika: 1 h