Harri Syrjäsen grillattua naudan entrecotea, basilikavoita, bataattilohkoja ja punaviinireduktio

1798

750 ml

Gran Appasso Collezione Old Vines Primitivo

Italia >IGP Puglia

-%

1798

750 ml

Gran Appasso Collezione Old Vines Primitivo

Italia >IGP Puglia

-%

Ainekset

2 kpl takuu murea entrecotepihvi

200 g bataattia

3 dl punaviiniä

1 tl sokeria

1-2 pientä salottisipulia

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria myllystä

100g huoneenlämpöistä voita

1 rkl sitruunan mehua

½ ruukkua basilikaa

hyppysellinen versosalaattia   

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Valmista Harri Syrjäsen opeilla herkullisia naudan entrecote pihvejä, bataattia sekä basilikavoita. Annoksen kruunaa tietenkin punaviinistä valmistettu reduktio!

 

1. Leikkaa bataatit siivuiksi tai lohkoiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita bataatit grilliin ja grillaa kypsiksi.

 

2. Kuori salottisipulit ja leikkaa renkaiksi.

 

3. Sulata kattilassa sokeri ja kun se on saanut hieman väriä, lisää joukkoon punaviini sekä salottisipuli. Keitä kasaan kunnes seos on siirappimaista.

 

4. Sekoita sauvasekoittimella huoneenlämpöinen voi, sitruunan mehu, ruukku basilikaa sekä tilkka oliiviöljyä, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

 

5. Mausta pihvit suolalla sekä pippurilla ja sivele öljyllä. Laita pihvit kuumaan grilliin, kun lihasnestettä tulee pintaan käännä pihvi ja grillaa toinen puoli. Kun lihasneste tulee pintaan nosta pihvit vetäytymään noin 5 minuutiksi.

 

Tarjoile pihvit basilikavoin, grillattujen bataattien sekä salaatin kera!

 

Annosmäärä: 2

Valmistusaika: 1h

Katso tallenne tästä! >>