Gulassikeitto

868

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

868

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

n. 800 g kuutioitua naudan keittolihaa
2 rkl voita tai öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
8 dl vettä
2 liha-annosfondia
4 keskikokoista perunaa
2 paprikaa

200 g ruskeita papuja suolaliemessä
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 rkl tomaattisosetta
suolaa

 

TARJOILUUN
smetanaa
persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Gulassikeitto on unkarilainen klassikkoruoka, jossa on reilusti lihaa ja paprikaa. Parhaimman tuloksen saa kun kypsyttää lihaa ajan kanssa.

 

1. Kuori ja hienonna sipulit, kuori myös porkkanat ja viipaloi.

 

2. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kattilan pohjalla, lisää sipulit ja hauduta hetki.

 

3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, paprikajauhe ja mustapippuri. Kaada päälle 5 dl vettä ja lisää annosfondit.

 

4. Hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha alkaa olla mureaa.

 

5. Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja kuutioi paprikat, valuta pavut.

 

6. Lisää sienet, pavut, ja muut kasvikset. Kaada mukaan loput vedet ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia.

 

7. Lisää lopuksi kuoritut tomaatit liemineen sekä tomaattisose. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

 

Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa ja tarjoa keitto smetanan kanssa.

 

Valmistusaika: 2 h

Annosmäärä: 8-10

Noin 2€ per annos