Ainekset
n. 800 g kuutioitua naudan keittolihaa
2 rkl voita tai öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
8 dl vettä
2 liha-annosfondia
4 keskikokoista perunaa
2 paprikaa
200 g ruskeita papuja suolaliemessä
1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 rkl tomaattisosetta
suolaa
TARJOILUUN
smetanaa
persiljaa
VALMISTUSOHJE
Gulassikeitto on unkarilainen klassikkoruoka, jossa on reilusti lihaa ja paprikaa. Parhaimman tuloksen saa kun kypsyttää lihaa ajan kanssa.
1. Kuori ja hienonna sipulit, kuori myös porkkanat ja viipaloi.
2. Ruskista lihakuutiot kuumassa rasvassa kattilan pohjalla, lisää sipulit ja hauduta hetki.
3. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, paprikajauhe ja mustapippuri. Kaada päälle 5 dl vettä ja lisää annosfondit.
4. Hauduta keittoa kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 1/2 tuntia, kunnes liha alkaa olla mureaa.
5. Kuori ja kuutioi perunat. Puhdista ja kuutioi paprikat, valuta pavut.
6. Lisää sienet, pavut, ja muut kasvikset. Kaada mukaan loput vedet ja anna kiehua vielä noin 10 minuuttia.
7. Lisää lopuksi kuoritut tomaatit liemineen sekä tomaattisose. Jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna pinnalle halutessasi tuoretta persiljaa ja tarjoa keitto smetanan kanssa.
Valmistusaika: 2 h
Annosmäärä: 8-10
Noin 2€ per annos