Grillatut Tiki-lohivartaat ja ananassalsa

3389

3 L

Espíritu de Chile Gewürztraminer Semillon hanapakkaus

Chile

-%

3389

3 L

Espíritu de Chile Gewürztraminer Semillon hanapakkaus

Chile

-%

Ainekset

TIKI-LOHIVARTAAT

500 g lohifilee

nippu kevätsipulia

½ punainen chili

1 dl teriyakikastiketta

1 limen mehut

 

ANANASSALSA

1/2 ananas

1/2 punainen paprika

1/2 punainen chili

1 limen kuori ja mehu

1/2 punttia minttua

suolaa ja sokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Havaijin tuulahduksia pöytään tuo Tiki-lohivartaat ja ananassalsa. Raikas salsa saa makunsa tuoreesta ananaksesta, limestä, mintusta ja chilistä.

 

1. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Kuutioi filee runsaan kokoisiksi suupaloiksi.

 

2. Poista kevätsipuleista kannat ja leikkaa ne noin 2 cm pituisiksi pätkiksi. Poista chilistä siemenet, hienonna. Sekoita loput marinadin ainekset keskenään kulhossa ja pikamarinoi lohikuutioita kevätsipuleiden kanssa noin 15 minuuttia.

 

3. Kuori ja leikkaa ananas kuutioiksi. Halkaise paprika ja chili, poista niistä siemenet ja hienonna. Sekoita ainekset keskenään ja mausta seos limen raastetulla kuorella ja mehulla, hienonnetulla mintulla, suolalla ja sokerilla. Jätä salsa tekeytymään jääkaappiin siksi aikaa, kun kypsennät lohivartaat.

 

4. Pujota huolella liotettuihin vartaisiin kevätsipulit ja marinoituneet lohikuutiot. Kaada loppu marinadi vartaiden päälle ja grillaa vartaat kypsiksi joko uunin grillivastuksen alla tai esilämmitetyssä grillissä.

 

Tarjoile lohivartaat tuoreen ananassalsan ja limelohkojen kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4