Ainekset
TIKI-LOHIVARTAAT:
500 g lohifilee
nippu kevätsipulia
½ punainen chili
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
ANANASSALSA:
1/2 ananas
1/2 punainen paprika
1/2 punainen chili
1 limen kuori ja mehu
1/2 punttia minttua
suolaa ja sokeria
VALMISTUSOHJE
Havaijin tuulahduksia pöytään tuo Tiki-lohivartaat ja ananassalsa. Lohen huikeassa marinadissa maistuu soija, sitruuna ja chili. Ihana raikas salsa saa makunsa tuoreesta ananaksesta, limestä, mintusta ja chilistä.
Jos käytät puisia vartaita, liota niitä kylmässä vedessä ainakin puoli tuntia ennen käyttöä, jotta ne eivät pala paiston aikana.
1. Poista lohifileestä mahdolliset ruodot, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Kuutioi filee runsaan kokoisiksi suupaloiksi.
2. Poista kevätsipuleista kannat ja leikkaa ne noin 2 cm pituisiksi pätkiksi. Poista chilistä siemenet, hienonna. Sekoita loput marinadin ainekset keskenään kulhossa ja pikamarinoi lohikuutioita kevätsipuleiden kanssa noin 15 minuuttia.
3. Kuori ja leikkaa ananas kuutioiksi. Halkaise paprika ja chili, poista niistä siemenet ja hienonna. Sekoita ainekset keskenään ja mausta seos limen raastetulla kuorella ja mehulla, hienonnetulla mintulla, suolalla ja sokerilla. Jätä salsa tekeytymään jääkaappiin siksi aikaa, kun kypsennät lohivartaat.
4. Pujota huolella liotettuihin vartaisiin kevätsipulit ja marinoituneet lohikuutiot. Kaada loppu marinadi vartaiden päälle ja grillaa vartaat kypsiksi joko uunin grillivastuksen alla tai esilämmitetyssä grillissä.
Tarjoile veikeät lohivartaat tuoreen ananassalsan ja limelohkojen kanssa.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4