Grillattuja mansikoita, kauraa ja vaniljajäätelöä

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

1498

1348

750 ml

Charles de Fère Crémant du Jura Brut

Ranska >AOC Cremant du Jura

-10%

Ainekset

500g tuoreita mansikoita
3 rkl hunajaa
2 tl limen mehua ja kuori raastettuna
1 rkl minttua hienonnettuna
Inkiväärisiirappia
Vaniljajäätelöä
 
Kauramuru
100g margariinia
0,5 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kesäinen makea herkku , jossa grillattuja mansikoita, kauramurua ja vaniljajäätelöä. Mansikoiden mausteliemessä löytyy makuja mintusta, limestä ja hunajasta, nyt on kesän yksi parhaista jälkiruuista tässä.
 
Aloita valmistamalla kauramuru.
Sulata margariini ja sekoita mukaan kaurahiutaleet ja sokeri. Levitä seos voipaperin päälle uunipellille ja kypsennä 190 asteisessa uunissa noin 10 minuuttua välillä käännellen. Anna jäähtyä.
 
Poista mansikoista kanta ja laita kulhoon. Sekoita mukaan hunaja, limemehu, limen kuori ja minttu. Anna maustua 30 minuuttia.
 
Varrasta mansikat ja grillaa parilalla väri pintaan. Mansikat saavat hieman pehmentyä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää lämmönkestävää astiaa. Laita mansikat astiaan ja lämmitä hiipuvassa lämmössä kuvun alla kunnes mansikat ovat hieman pehmenneet.
 
Tarjoa välittömästi kauramurun, inkiväärisiirapin ja vaniljajäätelön kanssa.