Grillattua maissikananrintaa

Ainekset

4 nahallista maissikananrintaa

Maustevoi:
25 g pehmeää voita
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
½ tl suolaa

Kasvikset:
2 fenkolia
4 nektariinia
400 g vihreää parsaa
2 rkl öljyä
1 tl sormisuolaa
½ sitruuna

Kastike
1 dl majoneesia
1 rkl kokojyväsinappia
12 salvian lehteä
12 basilikan lehteä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Nyt grillataan herkullista maissikananrintaa, jonka lisukkeina on grillattua fenkolia, nektariinejä sekä vihreää parsaa. Kanan lisukkeeksi valmistetaan valkosipuli-timjamivoi sekä majoneesikastike, jossa kokojyväsinappia, salviaa ja basilikaa. Erinomaista kanaa ja hienoja makuja!

Ota lihat huoneenlämpöön.

Laita voi kulhoon. Hienonna timjami ja valkosipulinkynsi joukkoon, mausta suolalla ja sekoita tasaiseksi. Työnnä maustevoita kanan nahan ja rintafileen väliin.

Leikkaa fenkolit neljään osaan. Leikkaa nektariinit paksuiksi viipaleiksi. Napsauta parsoista pois puumainen tyvi. Sivele fenkolit, nektariinit ja parsat öljyllä.

Tee kastike. Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Hienonna salvia ja basilika ja sekoita ne kastikkeeseen.

Kypsennä kanoja grillin parilalla keskilämmöllä noin 8 minuuttia molemmin puolin. Kun kanat ovat olleet kääntämisen jälkeen grillissä noin 3 minuuttia, lisää kasvikset ja nektariinit grilliin. Käännä kasvikset ja nektariinit kerran kypsennyksen aikana. Ripottele grillatuille kasviksille sormisuolaa ja purista sitruunanmehua. Tarkista lihan kypsyys tikulla. Kypsän kanan lihasneste on kirkasta.