Grillattua lohta ja Chermoula-kastiketta

1498

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

1498

750 ml

Bestheim Cremant d’Alsace Brut Premium

Ranska > AC Crémant d'Alsace

-%

Ainekset

1 kg ruodotonta lohifilettä

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria rouhittuna

 

CHERMOULA-KASTIKE

1 ruukku tuoretta korianteria

1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa

2 valkosipulin kynttä hienonnettuna

1 rkl oliiviöljyä

1rkl sitruunamehua

ripaus suolaa

ripaus paprikajauhetta

ripaus cayennepippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Grillattu lohi saa kylkeensä eksoottisen pohjois-afrikkalaisen Chermoula-kastikkeen.

 

1. Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.

 

2. Valmista chermoula: Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista.

 

3. Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.

 

Tarjoa esimerkiksi couscousin kanssa!

 

Valmistusaika: 30 min

Annosmäärä: 4