Ainekset
1 kg ruodotonta lohifilettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria rouhittuna
CHERMOULA-KASTIKE
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
1rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria
VALMISTUSOHJE
Grillattu lohi saa kylkeensä eksoottisen pohjois-afrikkalaisen Chermoula-kastikkeen.
1. Leikkaa lohifilee kuuteen leveään palaan. Leikkaa jokaisen keskelle viilto. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä kalapalat vierekkäin kaksinkertaisen foliopalan päälle.
2. Valmista chermoula: Hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää sen verran öljyä, että seos on pestomaista.
3. Grillaa epäsuorasti kuvun alla 15–25 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämmöstä riippuen. Lohi on valmista juuri ja juuri kypsänä, kun se lohkeaa kauniisti haarukalla.
Tarjoa esimerkiksi couscousin kanssa!
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4