Grillattua kesäkurpitsaa ja rakuunatsatsikia

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

1399

750 ml

Nugan Dreamer’s Chardonnay

Australia > Riverina

-%

Ainekset

RAKUUNATSATSIKI
1 kurkku
400 g kreikkalaista jogurttia
2 sitruunaa
2 valkosipulin kynttä
1 ruukku rakuunaa

 

GRILLATTU KESÄKURPITSA
1 kesäkurpitsa
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkullinen lisuke grilliherkkujen kylkeen!

 

1. Laita jogurtti valumaan suodatinpussilla vuorattuun siivilään. Halkaise kurkku ja kaavi pehmeä sisus pois. Leikkaa kurkun napakka osa pieniksi rouskuviksi kuutioiksi ja siirrä ne pieneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna.

 

2. Raasta valkosipuli ja sitruunasta kuoret suoraan kulhoon. Lisää valutettu jogurtti sekä yhden sitruunan mehu kuutioitujen kurkkujen joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sekoita kaikki aineet hyvin keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.

 

3. Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi juustohöylällä tai mandoliinilla. Paahda tai pariloi pannulla molemmilta puolilta viipaloitu kesäkurpitsa, kunnes siinä on kaunis väri.

 

4. Pyöräytä vielä grillatut kesäkurpitsat oliiviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa rakuunatsatsikin kanssa.

 

Valmistusaika: 35 min
Annosmäärä: 4