Graavisiika

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

4 (n. 600 g) siikafileetä

 

n. 2 rkl karkeaa merisuolaa

 

1 tl sokeria

 

½ tl kokonaisia mustapippureita

 

tilliä

 

2 sitruunaa tai limettiä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pyyhi kalafileet talouspaperilla kuiviksi.
Poista ruodot.
Ripottele fileille tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittuja pippureita.
Ripottele tillinoksia fileiden pinnalle.
Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain.
Peitä kala tiiviisti leivinpaperilla tai tuorekelmulla ja foliolla.
Anna kalan suolaantua jääkaapissa noin vuorokausi.
Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti.
Pyyhi tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle.
Koristele esimerkiksi sitruunan- tai limetinlohkoilla ja tillillä.
Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.

Annosmäärä: 10 annosta.