Ainekset
700 g lohifilettä
1,5 rkl karkeaa merisuolaa
1-2 tl sokeria
1 tl rouhittuja valkopippureita
tilliä
1-2 rkl konjakkia
VALMISTUSOHJE
Konjakkigraavattu lohi saa hienostuneen maun konjakkitilkasta.
1. Nosta lohifilee laakealle vadille nahkapuoli alaspäin. Sirottele fileelle ensin hienoa sokeria, niin lohen liha pysyy pehmeänä. Rouhi pinnalle valkopippuria. Suihkauta pintaan vähän konjakkia. Sirottele päälle karkeaa merisuolaa ja tilliä.
2. Peitä filee kelmulla. Päälle voit laittaa kevyen painon, esimerkiksi toisen astian tai kapean leikkuulaudan. Anna maustua jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
3. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti.
4. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi.
Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.
Valmistusaika: 30 min (+maustuminen)