Gluteeniton ja vegaaninen puolukkacrumble

998

750 ml

LAB Vinho Verde Rose

Portugali >DOC Vinho Verde

-%

998

750 ml

LAB Vinho Verde Rose

Portugali >DOC Vinho Verde

-%

Ainekset

PUOLUKKATÄYTE

8 dl puolukoita

2 tl maizenaa

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

CRUMBLE

200 g huoneenlämpöistä kasvismargariinia

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

ripaus suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ai että mitä herkkua! Puolukka antaa tähän jälkkäriin mukavaa kirpakkuutta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia vegaanisen jäätelön sekä -kastikkeen kera.

 

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele valmiiksi pyöreä piirakkavuoka.

2. Sekoita keskenään puolukat, maizena, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan odottamaan.

 

3. Mittaa kaikki crumblen ainekset sekoituskulhoon ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Taikinan tulisi olla kuivan rouheista, muttei kuitenkaan kuivaa. Nypi joukkoon tarvittaessa lisää kasvismargariinia. Murusta crumble marjatäytteen päälle.

 

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes crumble saa kauniin kultaisen värin. Tarjoile paistos kaurajäätelön tai -kastikkeen kera.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 6-8 annosta