Ainekset
PUOLUKKATÄYTE
8 dl puolukoita
2 tl maizenaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
CRUMBLE
200 g huoneenlämpöistä kasvismargariinia
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
VALMISTUSOHJE
Ai että mitä herkkua! Puolukka antaa tähän jälkkäriin mukavaa kirpakkuutta. Tämä jälkiruoka kannattaa nauttia vegaanisen jäätelön sekä -kastikkeen kera.
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele valmiiksi pyöreä piirakkavuoka.
2. Sekoita keskenään puolukat, maizena, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos voideltuun piirakkavuokaan odottamaan.
3. Mittaa kaikki crumblen ainekset sekoituskulhoon ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Taikinan tulisi olla kuivan rouheista, muttei kuitenkaan kuivaa. Nypi joukkoon tarvittaessa lisää kasvismargariinia. Murusta crumble marjatäytteen päälle.
4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes crumble saa kauniin kultaisen värin. Tarjoile paistos kaurajäätelön tai -kastikkeen kera.
Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 6-8 annosta