Gazpacho

Ainekset

12 pientä, kypsää tomaattia
2 pientä kurkkua
1 punainen paprika
1/4 salottisipuli
1 dl oliiviöljyä
1/4 dl sherry- tai punaviinietikkaa
25 g suolaa
tabascoa
150 g kuivaa leipää
sitruunamehua maun mukaan

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Gazpacho on perinteinen espanjalainen tomaatti-paprikakeitto, joka tarjoillaan kylmänä.

 

1. Huuhtele kasvikset. Poista tomaateista kannat, kuori sipuli, kuori kurkut ja poista paprikan siemenkota. Viipaloi kasvikset kulhoon tai tehosekoittimen kulhoon.

 

2. Marinoi kasvikset mausteilla ja revi leipäpalat joukkoon. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.

 

3. Soseuta keitto tehosekoittimella ja siivilöi halutessasi.

 

Tarjoile viilennetyiltä lautasilta ja koristele halutessasi krutongeilla, tuoreilla basilikan lehdillä ja oliiviöljyllä.

 

Valmistusaika: 30 min (+marinointi)
Annosmäärä: 4