Friteeratut banaanit

1248

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

1248

750 ml

Pizzolato Organic Pinot Grigio Extra Dry

Italia > DOC Delle Venezie

-%

Ainekset

2 banaania

0,5 litraa ruokaöljyä uppopaistamiseen

Friteeraustaikina:

1 dl vehnäjauhoja

2 rkl korppujauhoja

1 tl leivinjauhoja

1 kananmuna

1 rkl ruokosokeria

1 ripaus suolaa

2 dl hiilihapotettua vettä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kiinalaisen ravintolan perusjälkiruoka. Friteeratut banaanit on helppo tehdä.

Sekoita ensin friteeraustaikinan kuivat ainekset. Lisää kananmuna sekaan ja pyörittele tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä hissukseen sekoittaen. Friteeraustaikinan on oltava juoksevaa, mutta ei lättytaikinan ohutta.

Kummenna ruokaöljy kattilassa. Lämpötila pitäisi olla 180 astetta . Pidä kansi lähellä ja tukahduta palo sillä, jos öljy syttyy.

Jos et omista mittaria, testaa öljyn lämpötila tiputtamalla pisara friteeraustaikinaa öljyyn. Sen pitää alkaa heti kiehua, muuten öljy ei ole tarpeeksi kuumaa.

Leikkaa banaanit keskeltä poikki. Iske haarukkaan ja dippaa kunnolla frittitaikinaan. Siitä suoraan öljyyn tirisemään. Varo ettei öljy loiskahda. Paloja kerralla niin monta kuin wokkiin mahtuu. Minuutin päästä pitäisi olla ruskea rapsakka kuori ja friteeratut banaanit ovat valmiit. Nosta ne talouspaperin päälle hetkeksi kuivumaan. Voit siivuttaa banaanit jo valmiiksi annoksiksi lautasille.

Tarjoa friteeratut banaanit vaniljajäätelön kanssa.

Neljä annosta