Foliopaistetut Red Ale – perunat

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas Branco White

Portugali > IG Lisboa

-%

Ainekset

500 g uusia perunoita
1 tölkki Red Ale – olutta
1 appelsiini tai sitruuna
1 rkl kasviperäistä margariinia
tuoretta rosmariinia
suolaa
pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tämä resepti on sinulle, joka haluat uutta twistiä lisukeperunoihin! Rosan tiimi suosittelee.

 

1. Kumoa perunat keraamiselle lautaselle ja mausta ne noin 1/3 oluesta. Esikypsennä perunoita mikrossa matalalla teholla noin 5 minuuttia, jotta niiden tärkkelys kypsyy, ja perunat saavat grillissä rapeamman pinnan. Näin myös nopeutat perunoiden kypsymistä grillillä – voit kuitenkin myös kypsentää perunat pelkästään grillissä, jolloin lisää kypsennysaikaan 10 minuuttia.

 

2. Siirrä perunat foliosta taiteltuun foliotaskuun ja kaada päälle loput oluesta. Pieni valitsemasi sitrushedelmä. Mausta perunat sitruslohkoilla, voinokareilla ja tuoreella rosmariinilla. Sulje tasku.

 

3. Grillaa folioperunoita kuumalla grillillä, älä kuitenkaan suoraan liekeillä. Voit unohtaa perunat grilliin noin 15 minuutiksi ja palata sitten tarkistamaan niiden kypsyys. Sekoita kevyesti ja anna kypsyä vielä folio auki noin 10 minuuttia, jotta perunoista haihtuu loppu neste ja saat niihin rapean pinnan.

 

Mausta rapeat Red Ale – grilliperunat vielä suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 35 min.
Annosmäärä: 4