Ainekset
1 kg flank steakia
1 rkl suolaa
1 rkl mustapippuria rouhittuna
MARINADI
3 rkl soijaa
0,5 sitruunan mehu
5 valkosipulin kynttä
2 cm pala inkivääriä
2 rkl hunajaa
CHIMICHURRI-KASTIKE
1 valkosipulinkynsi
1 salottisipuli
1/2 punainen jalapeno
1 tl punaviinietikkaa
nippu tuoretta korianteria
nippu tuoretta persiljaa
3 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
VALMISTUSOHJE
Chimichurri on argentiinalainen marinadi ja maustekastike, jolla voit marinoida nautaa, possua tai broileria, tai tarjota sitä dippikastikkeena! Tämä annos on myös Rosan viiniasiantuntija Jensin suosikki kesän grilli-illoissa.
1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli. Hienonna jalapeno. Siirrä kaikki kasvikset mortteliin ja nuiji tasaiseksi massaksi. Lisää viinietikka ja yrtit. Jatka nuijimista, kunnes yrttien rakenne on rikkoutunut. Kaada sekaan öljy ohuena nauhana, jotta chimichurrista muodostuu tasainen kastike.
Mausta suolalla ja pippurilla, ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
2. Kuori ja raasta inkivääri, sekoita marinadin ainekset keskenään. Mausta liha tunti ennen grillausta kauttaaltaan hieromalla sen pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria. Pane liha paistopussiin ja lisää marinadi. Anna marinoitua tunti.
3. Grillaa kuumassa grillissä 3-4 minuuttia molemmin puolin sen mukaan, minkä kypsyysasteen haluat. Jos käytät paistomittaria, medium-kypsyysaste on saavutettu lihan sisälämpötilan noustua 55 asteeseen. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
Leikkaa lihasta kohtisuoraan lihassyihin nähden ohuehkoja, noin sentin paksuisia siivuja, ja tarjoile chimichurri-kastikkeen sekä VALKOSIPULIPERUNOIDEN kanssa.
Valmistusaika: 60 min.
Annosmäärä: 4