Fish’n’chips

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/fishnchips/

Tulosta resepti

RANSKANPERUNAT:
500 g ranskanperunoita, pakaste
2 rkl rypsiöljyä
suolaa & pippuria

TURSKA:
500 g turskafileitä (4 kpl)
2 dl vehnäjauhoja
suolaa ja valkopippuria
2 dl korppujauhoja
2 kananmunaa
voita ja öljyä paistamiseen

sitruunanlohkoja koristeluun

Esilämmitä uuni 200C asteeseen.

Valmista perunat:
Kaada perunat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja valuta päälle rypsiöljyä.
Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin.
Laita ranskanperunat lämpimään uuniin ja kypsennä pakkauksen ohjeiden mukaan.

Valmista turskafileet:
Sekoita vehnäjauhojen sekaan suola ja valkopippuri.
Mittaa maustetut jauhot ja korppujauhot omille lautasilleen.
Riko muna omalle lautaselleen ja vatkaa rakenne rikki.
Kääntele kalafileet ensin vehnäjauho-seoksessa, kasta ne sitten kananmunaan ja korppujauhoihin.

Sulata muurikassa 2 rkl voita ja tilkka öljyä ja nosta kalat leivittämisen jälkeen suoraan kuumalle pannulle. Paista parin minuutin ajan ja käännä.
Paista vielä hetki, jotta saat molemminpuolisen kauniin kultaisen värin.

Tarjoa kalat ranskanperunoiden, sitruunalohkojen ja tartarkastikkeen kanssa.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4